Početna konferencija projekta „Zaželi – program zapošljavanja žena Faza II Grada Iloka“

"PočetnaPočetna konferencija kojom je projekt „Zaželi – program zapošljavanja žena Faza II Grada Iloka“ predstavljen javnosti, održana je 19. travnja 2021. u Gradskoj knjižnici i čitaonici Ilok. Projektom je obuhvaćen Grad Ilok s pripadajućim naseljima Šarengradom, Bapskom i Mohovom. Zaposleno je 40 žena u nepovoljnom položaju na tržištu rada, a koje skrbe za oko 290 korisnika.

Konferenciji su nazočili gradonačelnica Grada Iloka Marina Budimir, ravnatelj Razvojne agencije TINTL Mladen Markešić, predstojnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Vukovar Jasna Kolar, socijalni radnik Centra za socijalnu skrb podružnica Ilok Marko Zrilić, voditeljica projekta Marina Čalić Polegubić te žene koje su zaposlene kroz projekt.

 

"PočetnaVoditeljica projekta Marina Čalić Polegubić istaknula je kako Projekt „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II“ pozitivno utječe na niz različitih aspekata socio-ekonomskih problema pojedinaca, kao i samih lokalnih zajednica, kroz smanjenje nezaposlenosti žena zapošljavanjem u projektu, ali i kroz povećanje zapošljivosti žena nakon završetka projekta te poboljšanje kvalitete života i vaninstitucionalne skrbi uključenih starijih i potrebitih osoba. Na ovaj način utječe se na smanjenje siromaštva i socijalne isključenosti te izravno doprinosi revitalizaciji ruralnih i teško dostupnih područja.

Projekt provode jedinice lokalne uprave i samouprave i neprofitne organizacije u trajanju oo osamnaest mjeseci, a namijenjen je zapošljavanju žena u nepovoljnom položaju na tržištu rada, s naglaskom na žene starije od pedeset godina, žene s najviše završenom srednjom školom, žene s invaliditetom, žene žrtve trgovanja ljudima, liječene ovisnice, žene žrtve obiteljskog nasilja, beskućnice.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.