Završna konferencija projekta FED CCNET

Nakon 24 mjeseca, projekt FED CCNET, koji je za cilj imao unaprijediti održivi ekonomski razvoj u Hrvatskoj i Srbiji, uspješno je priveden kraju. Nositelj projektnih aktivnosti je Općina Lovas, a projektni partneri Grad Ilok i Opština Bač iz Srbije. Projekt je financiran u okviru programa prekogranične suradnje INTERREG IPA – CBC Croatia – Serbia 2014. – 2020. a trajao je 24 mjeseca (15.07.2019. – 14.07.2021.). Ukupan proračun projekta iznosio je 721.658,14 eura od čega je  Europska unija sufinancirala je 85%, preostali iznos osigurali su projektni partneri u vlastitom proračunu.

Na Završnoj konferenciji, koja se održala u Lovasu 8. srpnja 2021. godine, sudjelovali su predstavnici javnog sektora, znanstveno-istraživačkih institucija i gospodarstvenici.

Nazočnima su se obratili gosp. Krunoslav Srpak, specijalist za međunarodnu suradnju i EU u Vukovarsko-srijemskoj županiji, gđa. Tanja Cirba, načelnica Općine Lovas, gđa. Marina Balaban, zamjenica predsjednika Opštine Bač, gđa. Marina Budimir, gradonačelnica Grada Iloka i gosp. Mladen Markešić, ravnatelj RA TINTL i autor ovoga projekta.

Zatim su predstavljeni najvažniji rezultati projekta. Uspješno su završeni radovi na rekonstrukciji i opremanju zgrada Centra kompetencija, osnovan je Poslovni centar kompetencija – Sinergija poljoprivrede i turizma u Lovasu s podružnicom u Iloku i Poslovni centar kompetencija za organsku poljoprivredu u Baču. Provedeno je sedam obuka koje je ukupno pohađao 81 polaznik. Provedeni su programi mentorstva. Uspostavljena je prekogranična mreža za povoljno poslovno okruženje te u njoj i programu pametne suradnje sudjeluje 29 institucija. Izrađena je web stranica, snimljeni webinari kao i promotivni video projekta.

Nakon konferencije organiziran je posjet Poslovnom centru kompetencija Sinergija poljoprivrede i turizma d.o.o. u Lovasu.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.