Projekt e-Dječja kartica – “Mudrica”

Projekt e-Dječja kartica - "Mudrica"

Projekt e-Dječja kartica – “Mudrica”

Pozivamo Vas na sudjelovanje u partnerstvu na projektu e-Dječja kartica – “Mudrica”.

Poticajne obiteljske i populacijske mjere predstavljaju prioritet djelovanja Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade (https://demografijaimladi.gov.hr/), te upravo iz spomenutoga razloga jedna od njih je e-Dječja kartica – “Mudrica” kao potpora i olakšica roditeljima i njihovoj djeci.

E-Dječja kartica – „Mudrica“ kroz pogodnosti ili popuste na usluge ili proizvode za korisnike s djecom omogućava poboljšanje obiteljskog standarda. Korisnici e-Dječje kartice – “Mudrice” su svi roditelji (udomitelji i skrbnici) najmanje jednog djeteta do 18 godina života na području Republike Hrvatske te je usluga u potpunosti besplatna za korisnike.

Sudjelovanje u partnerstvu podrazumijeva osiguranje pogodnosti ili popusta za krajnje korisnike e-Dječje kartice – „Mudrice“.

Središnji državni ured za demografiju i mlade provodi poticajne obiteljske i populacijske mjere, a neke od njih su potpore i olakšice roditeljima. Provođenje mjera i aktivnosti vezanih uz obiteljsku i populacijsku politiku podrazumijeva sinergijsko djelovanje usmjereno na dugoročno poboljšanje demografskih kretanja.

Dječja kartica namijenjena je roditeljima i djeci (obiteljima s maloljetnom djecom), a njeno korištenje, u suradnji s javnim i privatnim sektorom, omogućava razne pogodnosti, odnosno popuste na proizvode i usluge. Dječja kartica primarno je zamišljena kao aplikacija za mobilne uređaje.

U pojedinim europskim državama postoje obiteljske kartice koje nude pogodnosti prilikom korištenja usluga ili kupnje proizvoda. Iskustva tih europskih zemalja ukazuju kako je korištenje obiteljskih kartica učinkovit alat za smanjenje troškova obitelji s djecom.

Razlika je u pristupačnosti, obzirom da se u većini drugih država plaća članarina za korištenje kartice.

Također, najčešće se obiteljske kartice odnose na obitelji s troje ili više djece.

Prakse pojedinih europskih zemalja bile su dobra polazna točka, ali smo odlučili da projekt u Hrvatskoj bude obuhvatniji i pristupačniji.
E-dječja kartica u Hrvatskoj, za razliku od drugih zemalja, bit će besplatna i dostupna svim obiteljima s djecom.

Sve dodatne informacije o načinu sudjelovanja i uključivanju u projekt e-Dječja kartica – “Mudrica” možete pronaći na web stranici: https://e-djecjakartica.hr

Bookmark the permalink.

Comments are closed.