Najavljeno 21. lutkarsko proljeće

Dolazi 15 kazališnih družina i izvest će 84 predstave.

Svečanost je otvaranja u ponedjeljak 14. ožujka u Otoku i potom u Vukovaru, izjavio je Himzo Nuhanović te dodao da su ovogodišnji dobitnici povelje za životno djelo Antonija Bogner šaban, Lidija Helajz i Petar šurkalović.

Predsjednica organizacijskoga odbora Jasminka Mesarić, koja je na toj dužnosti naslijedila nedavno preminuloga Zvonka Festinija, rekla je kako su odlučili nagradu za životno djelo nazvati po preminulome Festiniju.

U Hrvatskom domu Vukovar bit će održana žonglerska radionica za djecu i odrasle te radionica za učitelje o čitanju dramskoga teksta, objavila je ravnateljica doma Ivanka Miličić.

Prvi put na Lutkarskome proljeću bit će održani susreti književnika i to u Vinkovcima, Vukovaru i Županji.

U Iloku u Slovačkom domu od 14. do 17. ožujka bit će održane četiri predstave, ponedjeljak 14.03. „Vrijeme za bajku“ Dramskog kazališta B. Mihaljevića iz Osijeka, utorak 15.03. „Gospodin mrak i tri…“ Kazalište Virivitica, srijeda 16.03. „Fljuf i žljuf“ Scene Martin Vukovar i četvrtak 17.03. „Snjeguljica“ Gradskog kazališta Rijeka, sve predstave počinju u 10:00 sati.

Na konferenciji su govorili i ravnateljica Gradskoga muzeja Vukovar Ruža Marić, županijski pročelnik za kulturu Vikotor Lukačević, dogradonačelnik Vukovara Marijan Pavliček i pomoćnica ministra kulture Iva Hraste Sočo.

Lutkarsko proljeće organizairaju Kazališna družina “Asser Savus” iz Vinkovaca, Vukovarsko-srijemska županija, Ministarstvo kulture, Hrvatski centar Unima i Grad Vukovar.  

Bookmark the permalink.

Comments are closed.