Održan radni sastanak s temom Postignuća natječajnih postupaka za potpore vinske omotnice – kako biti uspješniji?

Cilj je bio predstaviti prikupljene informacije na temu Vinske omotnice, ukazati na problematiku, ali i moguća rješenja za njihovo uklanjanje.

Ispred Vukovarsko-srijemske županije pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo i ruralni razvoj Andrija Matić osvrnuo se na rezultate natječaja provedenih 2014. i 2015. godine, te istaknuo kako će Upravni odjel za poljoprivredu, šumarstvo i ruralni razvoj poticati kandidiranje projekata na natječaje Vinske omotnice kako bi ti rezultati u narednom periodu bili bolji. Isto tako poticat će se promocija vina srijemskog vinogorja kroz sufinanciranje Vinskog klastera Srijem, te promociju vinara Vukovarsko-srijemske županije putem projekta „aWEB ulaznica u svijet interneta“.

Stručna savjetnica Božica Dolić iz Savjetodavne službe Vukovarsko-srijemske županije predstavila je Program Vinske omotnice, a Voditelj ureda TINTL Mladen Markešić osvrnuo se na uzroke malog broja uspješnih kandidatura i kako ih otkloniti.

Prof.dr.sc. Mate Bilić sa Prehrambeno-tehnološkog fakulteta Osijek potaknuo je razmišljanja o mogućnostima iskorištenja komine, za što do sada nije bilo interesa u našoj županiji.

O svojim iskustvima o kandidaturi na natječaje Vinske omotnice  i realizaciji projekta izgradnje i opremanja vinarije govorio je Mladen Papak, vlasnik vinarije „Vitis“.

Vedran Stapić, glavni urednik Agrokluba, predstavio je projekt „aWEB ulaznica u svijet interneta“ i pozvao sve zainteresirane vinare Vukovarsko-srijemske županije da se predstave svoje proizvode putem Internet stranica, čiju izradu i održavanje za prvu godinu sufinancira Upravni odjel za poljoprivredu, šumarstvo i ruralni razvoj.

Ispred Vukovarsko-srijemske županije je osim pročelnika Andrije Matića, nazočila i viša stručna suradnica za voćarstvo i vinogradarstvo Sandra Banožić.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.