Izložba Gorana Kujundžića – ISTKANI CRTEŽI

Muzej grada Iloka predstavlja djela Gorana Kujundžića, akademskog slikara i grafičara u sklopu razmjene izložbi regionalnih umjetnika koji djeluju na području Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske županije.
 
Djelovanje ovog umjetnika možemo prepoznati u okviru mlađih generacija koje od 2000. godine putem umjetničkih aktivnosti kontinuirano doprinose kulturnim transformacama likovne scene istočne Hrvatske. Predstavivši Zorana šimunovića, Dubravka Sertića te Želimira Fišića u iločkoj Galeriji umjetnina dolazi nam zanimljiv opus, crtačkih i kombiniranih tehnika Gorana Kujundžića.

Goran Kujundžić doktorirao je na Poslijediplomskom doktorskom studiju slikarstva na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 2014. godine te radi na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku kao docent. Poput prijašnjih umjetnika dolazi prvi puta dolazi svojom samostalnom izložbom u Ilok. Rođen je 1976. godine u Subotici, a živi u Dardi. Svoj likovni izričaj aktivno predstavlja putem samostalnih izložbi te je ova iločka jubilarna deseta u nizu.

Inspiriran ornamentikom s uporabnog predmeta iz Etnografske zbirke Muzeja Slavonije izražava neobične dinamike u ciklusu Permutacije, a za ovu izložbu izdvaja ukupno 25 djela nastalih od 2007. do 2016. godine.
 
Izložba se otvara 27. lipnja 2016 godine, a može se pogledati do 1.kolovoza 2016.
 
Bookmark the permalink.

Comments are closed.