Predstavljen DunavArt Festival

Dunav inspirira od izvora do ušća, uz Dunav živi više od deset milijuna ljudi, a Hrvatsko Podunavlje krajem lipnja iduće godine postat će središtem održavanja jedinstvenog festivala glazbe, nologije i gastronomije, istaknuli su utemeljitelji DunavArt Festivala Miran Hadži-Veljković i Zlatko Petrović, popularni Kraljevi ulice. Na predstavljanju održanom u Belju, Vukovaru i Iloku, redstavnicima prijatelja, partnera i potencijalnih sponzora DunavArt Festivala otkirvene su naznake onoga što će se dogodine zbivati na nizu lokacija od Iloka, Vukovara, Baranje, pa do Osijeka.

Na području Baranje održavat će se jazz koncerti. U sklopu predstavljanja među vinogradima Vina Belje, na najljepšoj vinskoj cesti Hrvatske, jazz sastav „JazzyBell“ oduševio je prisutne svojim izvedbama na otvorenom, među vinogradima.

Pod drvetom ispred dvorca Eltz u Vukovaru goste predstavljanja dočekala je neočekivana izvedba djela klasične glazbe u izvedbi Expresta kojega čine pijanisti Matej Meštrović i Kristina Bjelopavlović te udaraljkaš Borna šercar.

Predstavljanje je nastavljeno u Iloku gdje su na platou Iločkog dvorca, Muzeja Grada Iloka, Renato Metessi i Zvijezde uz gostovanje Davorina Bogovića predstavili rock glazbu koja će za vrijeme DunavArt Festivala odjekivati iločkim krajem. Predsjednica Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj Dijana Katica poželjela je sreću organizaciji DunavArt Festivala i istaknula kako će posjetitelji festivala otkriti koliko je bogata i kvalitetna turistička ponuda ovoga kraja. Predsjednik Turističke zajednice Ilok Ivica Miličević zahvalio je organizatorima što su Iloku dali važnu ulogu u održavanju festivala te najavio podršku organizaciji.

„Dogodine ćemo na Festivalu utemeljiti Danube Adria Creative Cooking Association, a brojni restorani, seoska domaćinstva, hoteli na ovom području postat će mjesta na kojima će ugledni kuhari svjetskoga glasa, naši gosti iz podunavskih zemalja, prezentirati i demonstrirati svoj rad. Priliku za sudjelovanje i učenje dobit će i stručne škole i učilišta. Uz sve naravno idu i vrhunska vina. Na DunavArt Festivalu možete očekivati brojne degustacije, enološke radionice, ali isto tako i posebne promocije i izložbe vinara podunavskih zemalja“, poručio je glasnogovornik projekta Aleksandar Kostadinov.

Hrvatska je na gotovo pola dunavskog puta prema ušću i prirodno je mjesto za spajanje od izvora do ušća, za promicanje vrijednosti koje podunavske zemlje imaju glazbenoj umjetnosti, nologiji i gastronomiji. Nova je to vrijednost kojom se prostor Hrvatskog Podunavlja može dodatno istaknuti na karti turističkih destinacija, a DunavArt Festival dogodine će upravo tu vrijednost dodatno istaknuti.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.