Prigodno obilježen Međunarodni dan starijih osoba

Ovaj dan se u cijelom svijetu obilježava 01. listopada. Nakon pozdravnih govora ravnateljice Doma stare i nemoćne Darije Nikolić i gradonačelnice Marine Budimir, održan je prigodni program.

U programu su sudjelovali korisnici Doma za starije i nemoćne osobe Ilok zajedno s polaznicima Kreativnog zlatnog doba, djeca iz Dječjeg vrtića crvenkapica te učenici 2. a i 2. b razreda Osnovne škole Julije Benešić. 

Ravnateljica Doma Darija Nikolić podsjetila je da se u ustanovi trenutno provodi nekoliko projekata – „Kreativno zlatno doba 2“,  „Fitness za sve“ i projekt   „Take care“ , te se ovom prigodom zahvalila svim poduzetnicima grada Iloka koji su sudjelovali u projektu „Fitness za sve“ koji su svojim financijskim doprinosima pomogli u realizaciji projekta i kako bi se u dvorištu Doma postavile sprave na otvorenom za sve osobe koje žele aktivno stariti. 

Po završetku programa glavna sestra Doma, Darija Salopek, svim zainteresiranim sugrađanima mjerila je krvni tlak i šećer u krvi.

Međunarodni dan starijih osoba obilježava se u cijelom svijetu kako bi se naglasila važnost osiguravanja životne sredine koja se treba prilagoditi potrebama i sposobnostima stanovnika treće životne dobi. Svjetska skupština Ujedinjenih Naroda o starenju, održana je 1982. godine u Beču, a preporučila je da se jedan dan u godini posveti starijim osobama i njihovim problemima, te je 01. listopad proglasila Međunarodnim danom starijih osoba.

Izvor: www.radio-ilok.hr

Bookmark the permalink.

Comments are closed.