Održana radionica integriranog upravljanja kvalitetom u destinaciji

IQM radionica

IQM radionica

Grad Ilok u suradnji s predstavnicima tvrtke Feel IQM d.o.o. čiji je ovo autorski projekt, započela je prošle godine s provođenjem projekta integriranog upravljanja kvalitetom u destinaciji Ilok, projekta koji se pokreće u sve većem broju hrvatskih destinacija. Cilj je projekta IQM Destination Ilok poboljšati cjelokupnu kvalitetu destinacije povezivanjem subjekata kako bi gostima pružili najbolju uslugu, promicali kvalitetu i poticali na izvrsnost.  Koncept IQM Destination o kvaliteti provođenja integralnog upravljanja u destinaciji dobio je i svjetsku potvrdu struke, a Feel IQM je postao pridružena članica World Tourism Organization (UNWTO) što je izvanredno postignuće.

IQM sustavno i kontinuirano provodi monitoring, prati razvoj kvalitete, savjetuje kako unaprijediti destinacijsku kvalitetu i promiče integriranost, lokalnu autohtonu priču, domaće kvalitetne proizvode, kulturu destinacije i stavlja u fokus kvalitetu i gosta koji destinaciju doživljava u cijelosti.

U projekt su uključeni dionici s područja Grada Iloka, a koji su snaga turizma u destinaciji.

Pozivamo sve koji se nisu do sada uključili u projekt IQM Destination da se slobodno prijave, a mogu se javiti u Grad Ilok.

IQM radionica

IQM radionica

Radionica, koju je vodio stručni tim tvrtke Feel IQM, Đurđica Šimičić, Anamarija Cicarelli i Pero Matić, održana je u četvrtak 18. ožujka u prostoru Gradske knjižnice Ilok. Predavači su sudionike, već prijavljene u projekt i neke nove, upoznali s projektom. Pojasnili su dosadašnje aktivnosti: postavljanje standarda IQM Destination Ilok, slanje marketinških i poslovnih analiza svakom dioniku projekta, mjerenje početnih analiza što su prvi koraci u implementaciji integralnog upravljanja kvalitetom u ovom projektu. Kao slijedeći korak u razvoju ovog projekta uvodi se IQM Pass koji će umrežiti i promovirati dionike s područja provedbe projekta te budućem gostu na jednom mjestu pružiti širu informaciju o ponudi u destinaciji. U nastavku projekta predviđene su brojne edukacije na teme koje su proizišle kao rezultat dosadašnjih aktivnosti projekta.

Dugoročni cilj je, kroz ovaj projekt, uspostaviti mjerljiv sustav razine kvalitete usluga u destinaciji, pri čemu se kroz individualnu edukaciju samih dionika podiže sadašnja razina kvalitete u destinaciji, a čime destinacija Ilok treba postati prepoznatljiva na turističkom tržištu. Implementacijom ovog projekta želi se unaprijediti ujednačenost kvalitete usluge i ponude.

Dionici projekta imali su priliku i za individualni razgovor s konzultantskim timom kao i s gradonačelnicom Marinom Budimir koja je izrazila spremnost Grada za pomoć našim OPG-ima, vinarima i malim poduzetnicima u razvoju njihovih proizvoda i ponude kroz gospodarske mjere koje će se prilagoditi njihovim potrebama te suradnju s TZ Grada Iloka.

IQM radionica

IQM radionica

Bookmark the permalink.

Comments are closed.