Projekt besplatnih vođenja za građane u gradovima Hrvatske povodom obilježavanja Dana međunarodnog priznanja Hrvatske

povodom Dana međunarodnog priznanja Hrvatske dana 14. siječnja 2017.godine (nedjelja) s početkom u 12:00 sati organizirati besplatna vođenja za sve građane i goste koji žele u svim gradovima u kojima djeluju članovi društva turističkih vodiča; radi se o organizaciji besplatnih vođenja u gotovo 40 gradova s početkom u isto vrijeme.

Ovom akcijom želimo na malo drugačiji način obilježiti Dan međunarodnog priznanja Hrvatske, pozvati građane da upoznaju gradove diljem Hrvatske i otkriju skrivene priče koje pričaju, jer smatramo da svaki državljanin naše zemlje može biti promotor i ambasador svoje domovine, ukazati na važnost turističkih djelatnika za međunarodni ugled Hrvatske kao i na važnost nacionalnog identiteta i kulturne baštine koja je jedino što nas izuzima od globalizacije.

Ujedno na isti način želimo ukazati na važnost Pravilnika o zaštićenim lokalitetima koji je u izradi. Naime, zaštićeni lokaliteti će biti jedina mjesta na kojima će djelatnost turističkih vodiča i predstavljanje naše zemlje moći obavljati vodiči koji su educirani isključivo u Republici Hrvatskoj.

 

  • ILOK– početak stare gradske jezgre parking kod pošte Turistička zajednica grada Iloka Kontakt: Ivica Miličević 098573742
  • VUKOVAR – parking, hotel Dunav Kontakt: Dara Mayer 098 866 180 37
  • VINKOVCI – Trg dr F Tuđmana – parkiralište hotela Slavonija Kontakt: Ivica šandrk 098348688
  • OSIJEK – polazak: ispred glavnog ureda TZ Osijek (kod katedrale) Turistička zajednica grada Osijeka 031 203 755
  • ŽUPANJA Kontakt: Zvonimir Stjepanović 0981883815
  • i mnogi drugi (popis u tablici na poveznici ispod)

 

Na poveznici niže slijedi tablica svih gradova u kojima se organiziraju besplatna vođenja, kao i udruge (članice ZDTVH-a) i udruge i turističke zajednice partneri projekta.

Tablica gradova

Bookmark the permalink.

Comments are closed.