Održana 28. sjednica Gradskog vijeća Grada Iloka

Vijećnik Ivan Filipović se osvrće na prošlu sjednicu na kojoj je donesena odluka o potpisivanju novog ugovora o zakupu plinske mreže Grada Iloka s Plinarom istočne Slavonije te tvrdi da je potpisivanje takvog ugovora štetno za Grad Ilok budući da je u jednoj točki ugovora naglašeno da u slučaju kvara Grad Ilok snosi troškove popravka.
Gradonačelnik odgovara da je pregledao sve dosadašnje ugovore te se nije vidjela nikakva razlika između novog ugovora i prošlih, te smatra da ništa ne ide na štetu grada. Istina je da bi grad snosio troškove kvara jer je plinska mreža u vlasništvu grada ali ne vjeruje da će do takvih kvarova uopće doći.

Nadalje, vijećnik Filipović iskazuje nezadovoljstvo radovima na vodovodu na Gornjem gradu budući da stanovnici već nekoliko dana ostaju bez vode, a kada se voda i pojavi, iz slavina curi blato i nije za piće. Gradonačelnik moli za strpljenje budući da se mijenjaju stare cijevi na devet lokacija u gradu te tvrdi da će radovi biti završeni kroz 15 dana.

Vijećnik Mirko Čješko postavlja pitanje planira li se otvaranje novih radnih mjesta u Iloku budući da smo svjedoci iseljavanja mladih ljudi. Gradonačelnik odgovara kako će uskoro poslovna zona Zvijezda prijeći u vlasništvo grada Iloka te se planira uređenje infrastrukture u navedenoj zoni. Postoje zainteresirani investitori te se nada otvaranju radnih mjesta.

Nakon aktualnog sata uslijedilo je jednoglasno usvajanje dnevnog reda. Prva točka dnevnog reda je donošenje Odluke o dodjeli javnih priznanja Grada Iloka povodom Dana Grada Iloka po objavljenom pozivu za prikupljanje prijedloga pravnih i fizičkih osoba. Jednoglasno je usvojena odluka o dodjeli zahvalnice Hrvoju Markovinoviću, predsjedniku Kulturno umjetničkog društva Julije Benešić Ilok za oživljavanje djelovanja KUD-a i promicanje kulturne baštine.

Zahvalnica se dodjeljuje i Krešimiru Dermišeku, treneru Ženskog rukometnog kluba Ilok za dugogodišnji volonterski rad te poticanje sportskog načina života i druženja, uz sve bolje rezultate na natjecanjima.

Plaketa Grada Iloka dodjeljuje se Ružici Černi za dugogodišnji predani rad u službi kustosice Muzeja Grada Iloka. Nadalje, zahvalnica se dodjeljuje Policijskoj postaji Ilok za izuzetne napore za prošlogodišnji rad tijekom migrantske krize te Matici Slovačkoj Radoš za izniman rad i napredak tijekom protekle godine.

Druga točka dnevnog reda je donošenje Odluke o zakupu i kupoprodaji poslovnog prostora u vlasništvu Grada Iloka. Odlukom se ureduje zasnivanje i prestanak zakupa poslovnog prostora te međusobna prava i obveze zakupodavca i zakupnika kao i kupoprodaja poslovnog prostora u vlasništvu Grada Iloka. Odluka je jednoglasno usvojena čime je završena 28.sjednica Gradskog vijeća Grada Iloka.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.