Održana Završna konferencija Projekta Zaželi faza II

Završna konferencija Projekta Zaželi faza II

Završna konferencija Projekta Zaželi faza II

Na Principovcu je u ponedjeljak, 29. studenoga ove godine, održana Završna konferencija Projekta Zaželi – Programa zapošljavanja žena – Grad Ilok, faza II, na kojoj su dodijeljena uvjerenja polaznicama izobrazbe. Voditeljica druge faze projekta Zaželi na području Grada Iloka Marija Dobošević tijekom konferencije predstavila je sam Projekt Zaželi, kao i postignute rezultate. Projekt Zaželi vrijednosti 3.665.700,00 kuna, u iznosu od 85% financiran je iz Europskog socijalnog fonda te 15% iz Državnog proračuna RH. Provedba projekta traje od 16. srpnja 2020. do 15. siječnja 2022. godine. Uz voditeljicu projekta Mariju Dobošević asistenti na istom su Stjepan Kovač i Ljerka Bukvić.

Postignuti ciljevi u drugoj fazi Projekta Zaželi su zaposlene 43 osobe, od toga 40 žena starijih od pedeset godina s najviše završenom srednjom školom, koje su kroz projekt stekle dodatno obrazovanje, što će im pomoći da postanu konkurentnije na tržištu rada. Tijekom dvanaest mjeseci pružale su potporu i podršku za 322 osobe starije životne dobi i u potrebi, koje su prošle kroz Projekt, dok je inicijalno bilo predviđeno 240 krajnjih korisnika. Žene su dobile potrebnu opremu s oznakama projekta, tako da je tijekom provedbe projekta bila osigurana vidljivost projekta u cijeloj zajednici.

Završna konferencija Projekta Zaželi faza II

Završna konferencija Projekta Zaželi faza II

Našim sugrađanima starije životne dobi i onima u nepovoljnom položaju pružena je potpora i podrška kroz pomoć u kućanskim poslovima, uključivanjem u društveni život zajednice i ublažavanjem osjećaja usamljenosti. Svaki korisnik je tijekom provedbe Projekta mjesečno dobivao pakete higijenskih i kućanskih potrepština.

U prvoj fazi Projekta nabavljeni su bicikli koji su i u drugoj fazi pomogli ženama da brže i lakše pruže usluge svojim korisnicima.

Kroz Projekt je ostvarena suradnja s Crvenim križem Ilok u vidu humanitarne pomoći potrebitim korisnicima projekta, Dom za stare i nemoćne Ilok dostavljao je topli obrok našim korisnicima, Ženska udruga „Izvor“ iz Tenje pružala nam je besplatnu pravnu pomoć i savjetovanje, a Udruga gluho-slijepih osoba grada Osijeka i Osječko-baranjske županije stručnu pomoć u komunikaciji s korisnicima.

Tijekom provedbe Projekta jedan od izazova bile su i mjere uslijed Covida-19, koje su značajno otežale, ali ne i onemogućile provedbu Projekta. 35 žena polazilo je osposobljavanje za uzgajivača povrća, voća i cvijeća (u zatvorenim prostorima ili na otvorenom) i stekle uvjerenje o uspješno završenoj izobrazbi koja im jeuručila ravnateljica Učilišta Studium, Ana Gale.

Na konferenciji su se nazočnima prigodnim riječima obratili gradonačelnica Iloka Marina Budimir, predstojnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Vukovar Jasna Kolar, predstavnik ravnatelja Centra za socijalnu skrb Vukovar Zvonimira Rogulje – Marko Zrilić te Mladen Markešić iz RA TINTL. Kako su naši korisnici vrlo zainteresirani za nastavak projekta, a isto tako i žene, svi s nestrpljenjem očekujemo treću fazu Projekta Zaželi, koja bi trebala krenuti sljedeće godine.

Završna konferencija Projekta Zaželi faza II

Završna konferencija Projekta Zaželi faza II

Bookmark the permalink.

Comments are closed.