Održan turistički panel projekta Central Danube Tour – neotkrivena destinacija

Ovaj turistički panel sufinanciran je iz INTERREG IPA Programa prekogranične suradnje Hrvatska-Srbija 2014. – 2020. za potrebe promotivnih aktivnosti projekta ‘Central Danube Tour’.

Projekt je ukupne vrijednosti 575.856,20 eura, a traje 20 mjeseci, od 15.07.2017. do 14.03.2019. godine. Grad Ilok sudjeluje kao projektni partner zajedno sa ostalim partnerima iz Osječko-baranjske županije i iz Republike Srbije gdje su partneri Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu suradnju i lokalnu samoupravu Autonomne pokrajine Vojvodine te Dunavski centar za kompetenciju. Cilj projekta je poticanje razvoja turizma u prekograničnom području putem povećanja kvalitete i raznolikosti turističke ponude kroz stvaranje i promociju zajedničke prekogranične turističke destinacije Srednjeg Podunavlja, uz stvaranje novih prekograničnih tematskih ruta, umrežavanja, povećanja znanja i kapaciteta dionika te valorizaciju turističkih potencijala cijele prekogranične regije.

Pozdravne govore na otvorenju turističkog panela održali su pomoćnica ministra turizma Snježana Brzica, izaslanica vukovarsko-srijemskog župana Bože Galića i pročelnica upravnog odijela za turizam Vukovarsko-srijemske županije Marija Budimir, gradonačelnica Grada Iloka Marina Budimir te voditelj projekta ‘Central Danube Tour’ ispred Grada Iloka Josip Lončar a sam projekt prezentirao je Mislav Matišić, viši savjetnik za turizam i kulturu u Razvojnoj agenciji Osječko-baranjske županije.

Zamjenik gradonačelnice Grada Iloka Josip Kovač, ujedno i asistent voditelja projekta za Grad Ilok rekao je kako se kroz cijeli projekt radilo na promociji destinacije Srednjeg Dunava, kako sa Hrvatske tako i sa strane Republike Srbije.

‘Brojne su aktivnosti provedene. U tijeku je turistički panel projekta u Muzeju grada Iloka, prošli tjedan bili smo u Beogradu na 41. Međunarodnom sajmu turizma, idući tjedan smo u Berlinu na njihovom Sajmu turizma, zatim imamo prezentaciju projekta u Zagrebu i završnu konferenciju u Novom Sadu’ – dodao je Kovač.
Voditelj projekta ispred Grada Iloka Josip Lončar je rekao da je cilj projekta stvoriti i zajedničku ponudu eno-gastro proizvoda i tako je predstaviti široj publici, ne samo u Hrvatskoj već i izvan nje.

Gradonačelnica grada Iloka Marina Budimir dodala je da je turistička ponuda Grada Iloka doista bogata, a uz ovakve panele dobivamo nove goste u Gradu koji dalje mogu iz vlastitog iskustva pričati o Iloku.

 

Izvor: Radio-Ilok

Bookmark the permalink.

Comments are closed.