Odobren projekt RasPRAVA – dijalog o socijalnim pravima mladih

Agencije za mobilnost i programe EU odobrila je financiranje projekta RasPRAVA – dijalog o socijalnim pravima mladih u iznosu od 38.361,00 EUR. Trajanje projekta je 16 mjeseci (1.6.2022. – 30.9.2023.)

Nositelj projekta je Hrvatsko debatno društvo (Zagreb), partneri su Udruga IKS (Petrinja), Udruga mladih Volja (Ilok), Udruga ZUM (Pula) i Infozona (Split), Mreža mladih Hrvatske. Suradnici na projektu su Grad Petrinja, Grad Pula, Grad Split, Grad Ilok i Grad Zagreb.

Kroz dijalog mladih i donosioca odluka projektom će se podići svijest o važnosti osiguravanja socijalnih prava te uključiti mlade u raspravu o lokalnim politikama za mlade kako bi zajednički došli do inkluzivnijih politika za mlade na lokalnoj razini i pozitivno utjecali na pristup pravima za sve mlade.

Cilj ovog projekta je osnažiti mlade za aktivno uključivanje u dijalog o socijalnim pravima u njihovim lokalnim zajednicama.

Posebni ciljevi su:

  • izrada preporuka za inkluzivnije lokalne politike za mlade,
  • osnaživanje radnika/ca s mladima za aktivno uključivanjemladih u rad lokalne zajednice (i time doprinijeti kvaliteti rada s mladima u RH) te
  • otvaranje prostora za povezivanje mladih i donosioca odluka.

Projektne aktivnosti započinju na jesen. Grad Ilok će se aktivno surađivati u svim aktivnostima.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.