1. Iločki međunarodni polumaraton

Discipline koje će trčati su: Polumaraton 21,1km (kružna staza po cesti, makadamu i šumi, od stare povijesne jezgre grada, kroz naseljene ulice do Dunava, uz Dunav oko rukavca Dunavac, kroz vinograde i šumu i natrag u staru povijesnu jezgru), utrka 10km (staza prati trasu polumaratona do 7,5km, gdje se radi okret i povratak do stare povijesne jezgre grada) te slobodna utrka građana na 1km. Za najbolje su osigurani pehari ali i finišerske medalje za sve koji završe utrku, u obje discipline.

Kako ova vrsta sportsko-atletsko-rekreativnih događaja na ovoj razini nije česta na području Slavonije, Baranje i Srijema zanimljivo je da se održava upravo i u malenom gradiću Iloku, iako nema atletski klub, za razliku od većih gradova, no zato ima dobru suradnju iločana i zagrebčana te je i organizacijsku palicu pruzeo AK Sljeme Zagreb. Organizacijsko i stručno iskustvo ovog kluba (organizatori „Sljemenskog maratona“, prve trail trke u Hrvatskoj, utrke MedvedRun, Hendrix polumaratona..), uz dinamičnost i zanimljivost trase iločkog krajolika te sve veću turističku privlačnost Iloka zasigurno je dobra kombinacija.

Cilj je trkačima omogućiti da u svoj trkački CV upišu još jednu od dvije dužine koje odaberu (10 ili 21 km), te istovremeno upoznaju vrijednosti, posebnosti i zanimljivosti Iloka. Službene prijave traju još samo koji dan, na startnoj liniji očekuje se između 160-200 trkača iz Hrvatske, Slovenije, Srbije i BiH, što je odličan interes već za prvi put te pokazatelj ozbiljnog truda organizatora i domaćina ali i trenda aktivnog, zdravog života uklopljenog u turistički doživljaj. Po završetku utrka nakon dodjele pehara i medalja za sudionike i sve koji dođu organizira se i zajedničko druženje. Kako jedna utrka već ima dodatak „utrka s okusom piva“, uz ovaj iločki događaj i polumaraton definitivno možemo dodati podnaslov: „utrka s okusom iločkog vina“!

Organizatori i TZ Ilok pozivaju Vas da nas popratite putem Vaših kanala ili se čak i pridružite kao sudionik te za razumijevanje oko regulacije prometa u vremenskom razdoblju održavanja, svi su dobrodošli na prvi međunarodni polumaraton kroz „Dunavsko kraljevstvo vina i starina“!

Start/cilj:  Stara jezgra, Trg sv. Ivana Kapistrana, satnica:

  • 11:00 – Start polumaratona i utrke na 10km
  • 11:10 – Start utrke građana (proglašenje nakon 15min)
  • 12:30 – Proglašenje i podjela nagrada za utrku na 10km
  • 14:30 – Proglašenje i podjela nagrada za polumaraton

 

 

Organizator AK Sljeme Zagreb

www.sljeme.run

Youtube promo video

Suorganizator i domaćin: Grad Ilok

 

Kontakt osobe:

AK Sljeme: Mirko Knežević  098 830 611 i Dragan Janković  091 5032 734

Grad Ilok: koordinator volontera Mario Vražić  095 3717 107

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.