Ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice Ilok dala izvanredni otkaz ugovora o radu

U ponedjeljak 18.1.2021. se Gradu Iloku službeno obratila ravnateljica Renata Banožić s prijedlogom sporazumnog raskida ugovora o radu te obznanila prestanak radnog odnosa na mjestu ravnateljice.

Naime, prošle godine u rujnu ravnateljica je bila jedan od dva kandidata na natječaju za ravnatelja Gradske knjižnice i čitaonice koji se po zakonu morao provesti radi isteka mandata.

Gradsko vijeće Grada Iloka ponovno je imenovalo Renatu Banožić na tu funkciju za sljedeće mandatno razdoblje od četiri godine.

Kako Sporazumni raskid nije potpisan 18.1.2021. ravnateljica je donijela službeni dopis izvanrednog otkaza ugovora o radu 19.1.2021.

Navedeno je nekoliko različitih razloga za ovaj izvanredni otkaz, a naknadno se doznalo da je ravnateljica dobila drugo radno mjesto te da se odjavila s radnog mjesta ravnateljice već u nedjelju 17.1.2021.

Ravnateljica će biti pozvana na primopredajni proces kako bi se utvrdilo trenutno stanje svih mjerodavnih parametara i razdužila zadužena oprema.

Zbog navedene situacije saziva se izvanredna sjednica Gradskog vijeća, jer je ono kao Predstavničko tijelo ovlašteno imenovati i razriješiti ravnatelje ustanova. Zbog žurnosti će Gradsko vijeće imenovati vršitelja dužnosti dok se ne provede novi natječaj i ne izabere novi ravnatelj/ica.

Bivšoj ravnateljici Banožić želimo puno uspjeha na novom radnom mjestu i zahvaljujemo na dosadašnjem radu i doprinosu u dosadašnjem radu u Gradskoj knjižnici i čitaonici.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.