Grad Ilok na Gastro stolu u Biogradu na Moru

Domaći posjetitelji mahom su upoznati s vinima spomenutih proizvođača pa su neki ciljano birali svoje favorite, dok su strani gosti, degustirajući, najviše pohvaljivali dobro poznati Iločki traminac.

“Ovo je prava turistička fešta,nešto iznimno.To treba vidjeti doživjeti, osjetiti…toliko hrane,pića, suvenira i rukotvorina koje prezentiraju našu kulturnu baštinu, sve su to iznimno dobre vibracije koje odašiljete vi iz Biograda,kazao je prilikom otvorenja ministar turizma Antun Kliman. To zajedništvo turizma i poduzetništva za svaku je pohvalu i više je nego dobar start pune turističke sezone, dodao je on te pohvalio organizatore Grad Biograd, gradonačelnika Ivana Kneza, Turističku zajednicu i sponzore koji su dali veliki doprinos ovoj već tradicionalnoj biogradskoj manifestaciji.

I drugi uvaženi gosti koji su nazočili ovom svečanom činu u gradu Biogradu, pohvalno su se izrazili o samoj manifestaciji koja je ove godine nešto drugačija, ali i nadalje jednako bogata i raznovrsna u cjelosti. Nakon otvaranja i razgledanja štandova i ponude duž biogradske rive za sve goste i uzvanike upriličena je Gala večera koju su pripremali najeminentniji hrvatski kulinarski stručnjaci.

Tako je primjerice za više od stotinjak gostiju ekipa od četiri vrhunska kuhara i šest učenika strukovnog odjeljenja biogradske srednje škole dva dana radila na pripremi menija a na stolovima se našlo čak šest sljedova.Uz poznatog gosta Veljka Barbierija u ekipi su se našli i David Skoko, Dragan Jovanović, zadranin Renato Kraljev i Marin Banović profesor smjera kuharstvo biogardske srednje škole. Bilo je tu delicija svih vrsta, a za predjelo su se prvo nudile tartar tuna, tuna lešo, rolice od potrbušine s sezamom i slično dok je glavno jelo u pripremi Veljka Barbieria bila pašticada.”

Izvor: www.biogradnamoru.hr

Bookmark the permalink.

Comments are closed.