Promocija knjige “Upoznaj Hrvatsku osobno, Teslin priručnik za hodače”

Nikola Horvat, magistar teologije, rođen 1979. u Zagrebu. Prvi je Hrvat koji je prohodao Pacific Crest Trail, više od četiri tisuće kilometara dugu stazu od Meksika do Kanade o čemu je napisao emotivnu i uzbudljivu knjigu “Barinški epitaf”. Za sebe kaže da je tražitelj, vječno traženje odgovora odvelo ga je na teološki fakultet, ali i divljinu u koju se nepovratno zaljubio. Bilo je to još 2003., kaže, kad je iz čiste radoznalosti prohodao 500 kilometara diljem Hrvatske. Taj mu je kratki trail zauvijek usadio ljubav prema planinarenju i avanturizmu, a mnogo godina poslije odlučio se na pothvat koji ga je u potpunosti promijenio kao osobu.

Nikola je 2018. prohodao Croatian Long Distance Trail, više od dvije tisuće kilometara dug trail po Hrvatskoj, koju je organizirala istoimena udruga čiji je i predsjednik. Na putu je krenuo s Mattom, Amerikancem, te Marinom Novoselić iz Valpova. Za finiširanje traila mu je trebalo 104 dana, a svoje je putovanje započeo u Iloku, koji je i pošetna točka CLDT-a.

Po povratku s CLDT-a Nikola je napisao knjigu “Upoznaj Hrvatsku osobno, Teslin priručnik za hodače”, a koja čitatelju može pomoći u pripremi za duge šetnje gdje god se zaputili.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.