Memorijal, bojnik Davor Jović natjecanje Prvi za Hrvatsku 2018

Ilok je na rasporedu 8.5.2018. godine s početkom u 13:00 sati u ulici Julija Benešića (prije Hotela Dunav), gdje će se moći vidjeti Taktičko-tehnički zbor OS RH.

Pobjedu nad agresorom u Domovinskom ratu ostvarili su junaci poput bojnika Davora Jovića čije ime nosi ovaj Memorijal, koji će osim pokazanog junaštva u najtežim ratnim vremenima ostati zauvijek zapamćen i kao pobjednik prvog natjecanja Prvi do Knina, prvi do slobode, održanog 1997. godine na stazi dugoj 76 kilometara koja je uključivala gađanja i savladavanje prepreka, a iz kojeg je izraslo natjecanje Prvi za Hrvatsku.

Zadane radne točke za natjecatelje prolaze predivnom slavonskom ravnicom, ispresjecanU rijekama i kanalima, hrastovim šumama i plodnim poljima, ali nas podsjeća i na Domovinski rat, jer upravo ovom stazom (kukuruzni put) izvlačili su se hrvatski branitelji iz herojskog grada Vukovara, simbolom otpora i obrane suvereniteta RH i hrvatskog naroda u nametnutom nam Domovinskom ratu. Ovo natjecanje će prikazati vojničku spremnost i predanost, te suradnju sa saveznicima, jer natjecanje ima i međunarodni karakter.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.